Bakanlık, kültür yayınlarına ilişkin yeni bir yönetmelik yayınladı. Yönetmelik, bu tür yayınların hazırlanması, değerlendirilmesi ve yayımlanması sürecine dair detaylı kurallar içermektedir. Buna göre, Bakanlık bünyesinde danışma kurulu, yayın kurulu ve inceleme komisyonları oluşturulacak. Danışma kurulu, kültür yayıncılığı konusunda uzman kişilerden; yayın kurulu ise Bakanlık çalışanlarından oluşacaktır. Yayın içerikleri, dil, anlatım, görseller, özgünlük ve toplumsal değerlere uygunluk gibi kriterlerle belirlenen kurullar tarafından değerlendirilecektir. Danışma kurulunun önerileri doğrultusunda yayın kurulu, eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağı hakkında nihai kararı verecektir. Kurulların görev süresi en fazla dört yıl olacaktır ve inceleme süreci en fazla altı ay sürecektir. Ayrıca, yayınlanmaya karar verilen eserlerin telif hakları Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olacaktır. Yönetmelik, dijital yayınları da kapsamaktadır ve yayınlarında belirli kriterler aranmaktadır. Bu kriterler arasında, kişileri, aileyi veya toplumun belirli kesimlerini küçük düşürücü ifadeler içermemesi, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere katkı sağlaması, toplumun çağdaşlaşmasına, gelişmesine ve demokratikleşmesine destek olması, yurt dışındaki vatandaşlar ve akraba toplulukların kültürel kimliğini korumasını sağlaması gibi önemli unsurlar bulunmaktadır.
Related Posts

MEB’den ‘LGS’de şaibe’ iddialarına cevap: ‘Suç duyurusunda bulunuldu’
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavda 719 öğrencinin tam puan alarak birinci olmasına ilişkin kamuoyunu yanıltıcı iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, LGS dahil bütün sınavların her aşamasının büyük bir titizlik ve özenle yürütüldüğünü bildirdi.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, neden gözaltına alındı? Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kaç yaşında nereli? İşte detaylar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyon sonucu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı. Yaşanan gelişme sonrası kamuoyunda “Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, neden gözaltına alındı?” sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Peki, ? Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, kaç yaşında nereli? İşte merak edilip araştırılan soruların cevabı…

KAMU PERSONEL ALIMI İLANLARI 2025 KURUMLAR LİSTESİ | Resmi Gazete’de yayınlandı! Bakanlıklara personel alımı başvurusu ne zaman, başladı mı, hangi kurumlar alım yapacak? İşte 2 bin 659 personel alımı kadro dağılımı ve branşlar!
Kamu personel alımı 2025 ilanları için son dakika açıklama geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 2 bin 659 kadro ihdası yapıldı. KPSS puanına göre yapılacak olan bakanlık yada kurumlara personel alımı kadro dağılımları ve branşları da belli oldu. Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacak olan alımlarda başvurular, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleşecek. Alımlar ihtiyaçlara göre ve belirli kriterlere göre gerçekleşecek ve adaylar başvuru şartlarını müracaatlarını yapacakları bakanlık yada kurumun duyurularından öğrenebilecekler. Peki kamu personel alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Kamuya hangi kurumlar alım yapacak? İşte, 2025 bakanlık personel alımı ilanları ve kadro, branş dağılımları bilgisi.

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota
18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’
CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.