Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Nestlé’nin sevilen çikolatası market raflarından kalktı

Nestle İngiltere’de popüler olan aromalı kitkat çikolatasının satışını durdurdu. Çikolata severler tepki gösterdi.

İsrail-İran Savaşı`nda Azerbaycan`ın tutumu

Her savaşta olduğu gibi 12 günlük İsrail-İran savaşı, yıkıcı olduğu kadar dezenformasyon haberleri ile akıllarda kaldı.

CHP Ankara il ve 25 ilçe başkanlığından çarpıcı açıklama

CHP Ankara İl Başkanlığı ile Ankara’daki 25 CHP ilçe başkanlığından yapılan ortak açıklamada, “CHP, Cumhuriyeti kuran partidir. Parti içi kargaşa yaratmak isteyenlere, sahte gündemlerin peşinden gidenlere geçit vermeyeceğiz!” denildi.

Kremlin’den İsrail’e gözdağı: Cehenneme dönüşebilir

Dmitriy Peskov, “Rossiya-1” televizyon kanalına yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “Avrupa Birliği’nin (AB) yeni yaptırım paketinin, Rusya’nın müzakere masasına oturmasını sağlayacağı …

‘İkiyüzlülük’ dedi, iktidara seslendi! CHP’den İklim Kanunu Teklifi’ne tepki: ‘Doğayı sermayeye teslim ediyorsunuz!’

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, TBMM’de görüşmeleri süren İklim Kanunu Teklifi’ne ilişkin, “İklim krizi, bedel ödeyerek daha fazla kirletmenin yolunu açan bir düzenlemeyle ticarileştiriliyor. Yasanın tek sürdürülebilirliği, şirketlerin kârının sürdürülebilirliği” dedi.